Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Τι πρέπει να προσέξουμε αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό;

Ανέβηκε από blogger 18/07/2019 0 Σχόλια

Τα γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα γνωστότερα trends στο χώρο των γυαλιών ηλίου τα τελευταία χρόνια. Απευθύνονται κατά κύριο λόγο στο νεανικό κοινό, τόσο στο γυναικείο όσο και στο αντρικό, και συνδέονται με διάφορες νεανικές κουλτούρες, και ιδιαίτερα τις πιο «εναλλακτικές».

 

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν ιδιαίτερα κομψές επιλογές σε γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό και αναμένονται ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον, καθώς όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες φαίνονται διατεθειμένες να επενδύσουν στο συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, στο σημερινό τοπίο της μόδας, τα γυαλιά ηλίου με ξύλινα σκελετό κρύβουν ορισμένες κακοτοπιές, για τις οποίες είναι καλό να είμαστε ενημερωμένοι.

Τι πρέπει να προσέξουμε αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό;

 

Δεν είναι αδιάβροχα: Αν και σε γενικές γραμμές, τα γυαλιά ηλίου πρέπει να έρχονται σε επαφή με το νερό όσο το δυνατόν λιγότερο, ειδικά όταν μιλάμε για θαλασσινό νερό, τα γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό είναι, όπως είναι φυσικό, ακόμα πιο ευαίσθητα στην επαφή με το νερό. Αν και οι περισσότεροι ξύλινοι σκελετοί φέρουν ειδικά βερνίκια που τους προσφέρουν μια αδιαβροχοποίηση, είναι γεγονός πως η επαφή με το νερό, ιδιαίτερα η παρατεταμένη, μπορεί να καταστρέψει ένα ζευγάρι ξύλινα γυαλιά ηλίου ανεπανόρθωτα.

 

Δεν κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων: Μπορεί να είναι μία από τις πιο διαδομένες μόδες των τελευταίων χρόνων, όμως τα ξύλινα γυαλιά συχνά περιορίζουν όσους κάνουν την επιλογή να πλουτίσουν την γκανταρόμπα τους με ένα τέτοιο ζευγάρι. Συνήθως, κυκλοφορούν σε τετράγωνο, wayfarer ή ορθογώνιο σχεδιασμό, ενώ γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό σε cat – eye ή στρογγυλά ή ακόμα και aviator σχέδια φαίνονται να σπανίζουν. Αυτό μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα περιοριστικό για όποιον αγαπά άλλα σχέδια γυαλιών ηλίου πέρα από αυτά στα οποία κυκλοφορούν ξύλινοι σκελετοί.

 

Είναι μια μόδα που μπορεί να αποδειχτεί προσωρινή: Σίγουρα, τα ξύλινα γυαλιά ηλίου απολαμβάνουν μεγάλη δημοφηλία τα τελευταία χρόνια, κυρίως ανάμεσα στο νεανικό κοινό και ενδεχομένως στην hipster κουλτούρα. Ωστόσο, οι μόδες έρχονται και παρέρχονται και δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια τα ξύλινα γυαλιά να εγκαταλειφθούν εντελώς. Αναμφίβολα, κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να επιστρέψουν δυναμικά, ως retro αντικείμενο, όμως μέχρι τότε, όποιος έχει χτίσει μια συλλογή με γυαλιά ηλίου με ξύλινο σκελετό, θα έχει στα χέρια του μερικά εντελώς out of date αντικείμενα.

 

Η αγορά τους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή: Όταν επιλέγουμε γυαλιά ηλίου, ο σημαντικότερος παράγοντας που πρέπει να προσέχουμε είναι αυτός της οφθαλμικής μας υγείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξουμε να είναι κατασκευασμένα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, φέροντας επιστρώσεις που μπλοκάρουν την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία. Ακόμα, είναι σημαντικό να ελέγχουμε πως τα γυαλιά ηλίου που επιλέγουμε φέρουν την πιστοποίηση CE, που σημαίνει πως έχουν κατασκευαστεί με βάσει τα standards της ευρωπαϊκής ένωσης. Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες οπτικών που ασχολούνται με την παραγωγή ξύλινων γυαλιών ηλίου, τα οποία είναι αξιόπιστα και μπορούμε να τα εμπιστευτούμε, όμως στην αγορά καιροφυλακτούν και αρκετοί επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση και την μόδα, πλασάρουν αμφίβολης ποιότητας γυαλιά ηλίου με ξύλινους σκελετούς, σε ιδιαίτερα μάλιστα αυξημένες τιμές. Πριν από κάθε αγορά μας, απαιτείται, όπως και σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή.

 

Δεν είναι κατάλληλα για όλες τις δραστηριότητες: Ο ξύλινος σκελετός μπορεί να είναι κομψός, υποαλλεργικός και σχετικά στιβαρός, όπως δεν είναι κατάλληλος για όλες τις δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τα σπορ. Συνήθως, όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό επιλέγουν γυαλιά ηλίου με εύκαμπτους βραχίονες, που προστατεύουν τα γυαλιά από σπασίματα, λυγίσματα και λοιπά ατυχήματα. Τα ξύλινα γυαλιά ηλίου δεν είναι κατάλληλα για τέτοια «βαριά» χρήση, καθώς είναι ευάλωτα σε σπασίματα και γρατσουνιές.

 

Η μόδα είναι κάτι που δεν τελειώνει πουθενά – και αυτό φυσικά αφορά και τα γυαλιά ηλίου! Από ό,τι υλικό και να είναι φτιαγμένα τα γυαλιά μας, το σημαντικό είναι να είναι ποιοτικά, αξιόπιστα, να προστατεύουν αποτελεσματικά τα μάτια μας και αν μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφα με τον εαυτό μας!

Αφήστε το σχόλιο σας