Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου: μια νέα τάση στα γυαλιά ηλίου

Ανέβηκε από blogger 29/05/2019 0 Σχόλια

Η μόδα είναι, πολλές φορές, κάτι εντελώς απρόβλεπτο. Στη σημερινή ειδικά εποχή, όπου τα social media επιδρούν στην καθημερινότητά μας, και άρα στη διαμόρφωση των τάσεων της μόδας με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα παραδοσιακά μέσα, το κυνήγι των αυριανών fashion items είναι συχνά εντελώς απρόβλεπτο. Ένα από τα τελευταία αναπάντεχα fashion items της γενιάς του Instagram είναι και τα  μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου.

 

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, τα μικρά, στενά γυαλιά ηλίου με τους λεπτούς σκελετούς και τους ιδιαίτερα μικρούς φακούς ήταν ιδιαίτερα δυσεύρετα, τόσο σε στρογγυλά γυαλιά ηλίου όσο και σε τετράγωνα. Ωστόσο, ήδη από το καλοκαίρι του 2018 η κατάσταση άρχισε να αλλάζει, κυρίως χάρη σε celebrities που έκαναν δημόσιες εμφανίσεις φορώντας πολύ πολύ μικρά γυαλιά ηλίου. Celebrities, περσόνες και μοντέλα όπως η Kendal και η Kylie Jenner αλλά και η Bella και η Gigi Hadid, μέχρι και ο Kanye West, έβαλαν τις βάσεις για την γέννηση αυτού του trend. Από αυτό το σημείο και μετά, ήταν ζήτημα χρόνου τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου να φορεθούν από Instagram Influencers, που παίζουν πλέον καταλυτικό ρόλο στη διάδοση των νέων τάσεων.

 

Η πληθώρα εικόνων celebrities και Influencers με μικροσκοπικά, στενά γυαλιά ηλίου οδήγησε με τη σειρά της της εταιρείες να υιοθετήσουν το νέο trend, εντάσσοντας το στα σχέδια τους. Μέσα σε μερικούς μήνες, αρκετές εταιρείες γυαλιών ηλίου κυκλοφόρησαν γυαλιά ηλίου με αξιοσημείωτα μικρούς φακούς, σε πληθώρα σχεδίων, χρωμάτων και παραλλαγών, κατάλληλων για κάθε γούστο και κάθε στυλ. Αν και ξεκίνησε από το γυναικείο κοινό, το συγκεκριμένο trend άρχισε να αφορά σιγά σιγά και τους άντρες, αν και σε σχετικά πιο περιορισμένη κλίμακα.

 

Η τελευταία φορά που τα γυαλιά ηλίου με μικρούς φακούς απασχολούσαν ξανά τον κόσμο της μόδας ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν αποτελούσαν ένα αρκετά συνηθισμένο σχέδιο γυαλιών ηλίου, για άντρες και γυναίκες, κατάλληλο για όλες τις ώρες και εύκολα συνδιάσιμο με πολλά διαφορετικά στυλ. Η κυκλοφορία της ταινίας «The Matrix» το 1999, στην οποία όλοι οι πρωταγωνιστές φορούν ιδιαίτερα στενά, μικρά γυαλιά ηλίου, ήταν το απόλυτο επιστέγασμα μιας μόδας η οποία έσβησε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του που ακολούθησε, για να επανεφευρεθεί τώρα.  

 

Ωστόσο, τα νέα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο είναι σημαντικά μικρότερα από τα αντίστοιχα ζευγάρια της δεκαετίας του ’90, των οποίων αποτελούν το revival. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που ενώ στο χώρα του θεάματος και των social media μοιάζουν να αποτελούν την κυρίαρχη τάση, δε συμβαίνει το ίδιο και στον «πραγματικό κόσμο».

 

Τα γυαλιά ηλίου με πολύ μικρούς φακούς ενδέχεται να μη προσφέρουν ικανοποιητική προστασία στα μάτια, και σίγουρα αφήνουν εκτεθειμένο μεγάλο μέρος της περιοφθαλμικής περιοχής, της οποίας το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει οπωσδήποτε να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ιδιαίτερα στις πιο ακραίες τους εκφάνσεις, τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την οφθαλμική μας υγεία και ίσως πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ώρες της ημέρας κατά τις οποίες η ηλιοφάνεια είναι αυξημένη. Σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον φωτογράφισης μόδας ή ακόμα και σε ένα event, τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα καυτό fashion item, όμως στην καθημερινή ζωή μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα άβολα, σε σχέση με τα γυαλιά ηλίου φυσιολογικού μεγέθους.

 

Ευτυχώς, η μόδα – τόσο στα γυαλιά ηλίου, όσο και γενικότερα – κάθε άλλο παρά μονοσήμαντη είναι. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές, τόσο στα γυναικεία, όσο και στα αντρικά γυαλιά ηλίου, που συνδυάζουν την αγάπη για την μόδα με την σωστή προστασία που πρέπει να απολαμβάνουν πάντοτε τα μάτια μας.

Αφήστε το σχόλιο σας