Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Γυαλιά ηλίου για αποτελεσματική προστασία από τον καρκίνο του δέρματος

Ανέβηκε από blogger 16/05/2019 0 Σχόλια

Τα γυαλιά ηλίου μεταμορφώνουν το στυλ μας, μας χαρίζουν άνετη όραση και είναι απόλυτα απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας. Πρόσφατες ιατρικές μελέτες καθιστούν τα γυαλιά ηλίου ακόμα πιο απαραίτητα, καθώς εξάρουν τη συμβολή τους στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου του δέρματος.

 

Γνωρίζουμε καλά πως τα γυαλιά ηλίου αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας της οφθαλμικής μας υγείας, καθώς προστατεύουν τα μάτια μας τόσο από την ορατή ηλιακή ακτινοβολία, όσο και από την εξαιρετικά επικίνδυνη, αν και αόρατη, UV ακτινοβολία, που δημιουργεί σοβαρές σωρευτικές βλάβες στα μάτια μας. Όμως, οι επιστήμονες της υγείας προειδοποιούν πως η καθημερινή χρήση των γυαλιών ηλίου μπορεί να δράσει βοηθητικά στην υγεία, μειώνοντας το ρίσκο για την εμφάνιση μιας εξαιρετικά σοβαρής μορφής καρκίνου: του καρκίνου του δέρματος.

 

Όπως είναι γνωστό, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί βασικό ενοχοποιητικό παράγοντα για την εμφάνιση διάφορων τύπων καρκίνου του δέρματος. Μελέτες που διεξήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκαλύπτουν πως ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου εμφανίζεται κατά 90% στο κεφάλι και τον αυχένα, δηλαδή στις περιοχές που μένουν περισσότερη ώρα εκτεθειμένες στον ήλιο. Τα ευρήματα όμως, δε σταματούν εκεί: σύμφωνα με τους δερματολόγους, ένα 10% των συνολικών ευρημάτων εντοπίζεται στα βλέφαρα και γενικότερα στην περιοφθαλμική περιοχή.

 

Οι δερματολόγοι φυσικά συνιστούν την χρήση καπέλου, ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους η ηλιοφάνεια είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά και την χρήση κατάλληλου αντηλιακού, στις περιοχές του δέρματος που έρχονται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ηλίου. Ωστόσο, η λύση για τα βλέφαρα και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, η λύση βρίσκεται στα γυαλιά ηλίου.

 

Καθώς οι περισσότερες μορφές μελανώματος μπορούν να προληφθούν, αν ληφθεί η κατάλληλη προστασία, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που έχουν τα γυαλιά ηλίου στην αποτελεσματική πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Ακόμα, εκτός από την πρόληψη εμφάνισης μελανώματος, που είναι μια επικίνδυνη επιπλοκή που εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή, η προστασία του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα ματιά μειώνει κατά πολύ την γήρανση του, που σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της πολύωρης κι εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο, κάτι που αποτελεί δείγμα της σημασίας των γυαλιών ηλίου για την δερματική μας υγεία.

 

Η ανάγκη για γυαλιά ηλίου γίνεται περισσότερο επιτακτική, αν αναλογιστούμε το γεγονός πως τόσο το δέρμα κάτω από τα μάτια, όσο ιδιαίτερα η περιοχή των βλεφάρων, δεν ενδείκνυνται για χρήση αντηλιακού, καθώς οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα περισσότερα αντηλιακά μπορούν να ερεθίσουν τους οφθαλμούς μας,  αν έρθουν σε άμεση επαφή μαζί τους. Καθώς είναι συνηθισμένο, όταν φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο, να αποφεύγουμε να το εφαρμόσουμε τριγύρω από τα μάτια και φυσικά στα βλέφαρά μας, η χρήση γυαλιών ηλίου αποτελεί μονόδρομο για την αποτελεσματική προστασία του δέρματός μας.

 

Όταν κάτι είναι πολύτιμο, συνηθίζουμε να λέμε «και τα μάτια σου», για να τονίσουμε τη σημασία του. Την υγεία μας και τα μάτια μας, λοιπόν – και συμπωματικά, και τα δύο έχουν ανάγκη από αξιόπιστα γυαλιά ηλίου!

Αφήστε το σχόλιο σας