Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

5+1 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φοράμε γυαλιά ηλίου

Ανέβηκε από blogger 21/11/2018 0 Σχόλια

Η αγορά ενός νέου ζευγαριού γυαλιών ηλίου είναι από μόνη της δύσκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να συνδυάσουμε την αποτελεσματική προστασία των ματιών μας με τις επιταγές της μόδας. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν μένουν ευχαριστημένοι από τα γυαλιά ηλίου που επιλέγουν, καταλήγοντας να εκφράζουν δυσφορία για τα γυαλιά ηλίου τους. Συνήθως, αυτή η δυσφορία οφείλεται σε λάθη που κάνουμε κατά την επιλογή των γυαλιών μας ή σε λάθος συνήθειες που έχουμε σε σχέση με πώς φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας.

 

Συγκεντρώσαμε 5 + 1 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε ή όταν φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας, τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε πολύ εύκολα, ώστε να κρατήσουμε τα μάτια μας υγιή και να χαιρόμαστε με τα γυαλιά μας ακόμα περισσότερο!

 

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φοράμε γυαλιά ηλίου;

 

Δεν ταιριάζουν στο συνολικό μας στυλ

Τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξουμε, εκτός από ποιοτικά και αξιόπιστα, πρέπει να μας ταιριάζουν. Αρχικά, είναι απαραίτητο να ταιριάζουν στο σχήμα και το μέγεθος του προσώπου μας, όμως είναι απαραίτητο να δένουν αρμονικά και το συνολικό μας στυλ. Ακόμα και το πιο κομψό ζευγάρι γυαλιών ηλίου θα δείχνει παράταιρο αν δεν ταιριάζει στη συνολική μας εμφάνιση. Ακόμα πιο σημαντικό, αν συνηθίζουμε να παραλλάσσουμε διαφορετικά στυλ (όπως λόγου χάρη, επίσημο και αυστηρό στο γραφείο, casulal και χαλαρό στις εξόδους μας) θα ήταν σοφή επιλογή να διαλέξουμε περισσότερα από ένα ζευγάρια γυαλιών ηλίου, ώστε να βγαίνουμε ασπροπρόσωποι με κάθε μας ενδυματολογική επιλογή.

 

Τα φοράμε σε εσωτερικούς χώρους

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα υπέροχο fashion item, αλλά είναι προορισμένα να φοριούνται σε εξωτερικούς χώρους. Τα γυαλιά ηλίου σε εσωτερικό χώρο δικαιολογούνται μόνο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας (όπως μια πρόσφατη εγχείρηση στα μάτια) ή αν είμαστε rock star (και ίσως ούτε και τότε). Σε φυσιολογικές συνθήκες, είναι μια συνήθεια που θεωρείται ξεπερασμένη και αγενής, αφού στερούμε από τον συνομιλητή μας τη δυνατότητα να μας κοιτάξει στα ματιά. 

 

Δεν τα φοράμε το χειμώνα

Η ανάγκη για γυαλιά ηλίου είναι οπωσδήποτε πιο φανερή το καλοκαίρι και τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου απαραίτητα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι (άρα δεν γίνεται αντιληπτή ως ενόχληση), είναι όμως το ίδιο επικίνδυνη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτι που καθιστά τα γυαλιά ηλίου απαραίτητα χειμώνα – καλοκαίρι. Μπορούμε να διαλέξουμε το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου, ώστε να ταιριάζει με το χειμερινό μας look, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελήσουμε να τα φορέσουμε, ακόμα και τις γκρίζες μέρες του χειμώνα.

 

Διστάζουμε να δοκιμάσουμε νέα σχέδια γυαλιών

Σίγουρα, υπάρχουν ζευγάρια που κολακεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και γυαλιά που εναρμονίζονται πλήρως με το προσωπικό μας στυλ. Από την άλλη πλευρά, τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ που ενδείκνυται για πειραματισμούς και τολμηρά βήματα. Δεν θα πρέπει να διστάζουμε να κάνουμε αλλαγές στην εμφάνισή μας και τα γυαλιά ηλίου είναι ένας τομέας που σηκώνει αρκετό πειραματισμό, αφού ένα ιδιαίτερο ζευγάρι γυαλιών μπορεί να απογειώσει ακόμα κι ένα προσγειωμένο, συντηρητικό look.

 

Αγοράζουμε φτηνά, αμφιβόλου προέλευσης γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει να είναι απαραιτήτως ακριβά, όμως είναι απαραίτητο να φέρουν τις κατασκευαστικές προδιαγραφές που θα τους επιτρέψουν να προστατέψουν τα μάτια μας αποτελεσματικά. Αποφεύγουμε τις απομιμήσεις, δεν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου από πλανόδιους πωλητές ή περίπτερα και εμπιστευόμαστε μόνο καταστήματα, είτε φυσικά, είτε online, που εμπνέουν εμπιστοσύνη και πωλούν ποιοτικά γυαλιά ηλίου που φέρουν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου δε χρειάζεται να είναι ακριβό – πρέπει όμως να είναι ποιοτικό!

 

Επιλέγουμε γυαλιά ηλίου που δεν εφαρμόζουν σωστά στο κεφάλι μας

Είναι εύκολο να βρούμε γυαλιά ηλίου που να εφαρμόζουν σωστά στο κεφάλι μας, αρκεί να γνωρίζουμε τις διαστάσεις που καθορίζουν το μέγεθός τους, αλλά και τον τύπο του προσώπου μας. Ένα ζευγάρι γυαλιά που είναι πολύ μικρό, όχι μόνο δε θα κολακεύει καθόλου την εμφάνισή μας, αλλά ενδεχομένως να παρέχει μειωμένη προστασία, αφήνοντας τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου να προσεγγίζουν τους οφθαλμούς μας. Από την άλλη πλευρά, ένα υπερβολικά μεγάλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου είναι σίγουρο ότι θα μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Επίσης, είναι σημαντικό, πέρα από τους φακούς, τα γυαλιά ηλίου να είναι άνετα στην εφαρμογή τους (ειδικά στη μύτη και τους βραχίονες) για να αποφύγουμε ενοχλήσεις, ερεθισμούς ή ακόμα και πονοκεφάλους.

 

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ που συμπληρώνει το στυλ και προστατεύει τα μάτια μας. Βελτιώνοντας τις συνήθειες μας και αποφεύγοντας τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, θα χαιρόμαστε τα αγαπημένα μας γυαλιά πολύ περισσότερο!

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας