Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πως βρίσκω τις διαστάσεις των γυαλιών ηλίου μου;

Ανέβηκε από blogger 22/10/2018 0 Σχόλια

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα γυαλιά ηλίου σας, συνηθέστερα στο εσωτερικό ενός από τους δύο βραχίονες, θα βρείτε τρεις αριθμούς. Γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνουν;

 

Δεν είναι σπάνιο, ενώ πιστεύουμε πως γνωρίζουμε τα γυαλιά ηλίου που έχουμε επιλέξει, να μην έχουμε παρατηρήσει ποτέ τους τρεις αριθμούς στο εσωτερικό του βραχίονα ή της γέφυράς τους, ή ακόμα και αν είμαστε αρκετά παρατηρητικοί, είναι πιθανό να νομίζουμε πως αφορούν τον σειριακό τους αριθμό. Η αλήθεια είναι πως οι τρεις αυτοί αριθμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τα γυαλιά ηλίου μας, καθώς αντιπροσωπεύουν τις διαστάσεις τους, και πιο συγκεκριμένα, το μέγεθος των φακών, την απόσταση μεταξύ τους, αλλά και το μήκος των βραχιόνων. Γνωρίζοντας τα μυστικά αυτών των αριθμών, η διαδικασία επιλογής και παραγγελίας γυαλιών ηλίου από διαδικτυακά καταστήματα μπορεί να γίνει σημαντικά ευκολότερη!

 

Τι σημαίνουν οι τρεις αριθμοί στο εσωτερικό των γυαλιών ηλίου ;

 

1ος αριθμός : Μέγεθος φακών

Ο πρώτος αριθμός έχει να κάνει με το μέγεθος των φακών. Για την ακρίβεια, μετρά το οριζόντιο μήκος των φακών, από άκρη σε άκρη, σε mm. Στα περισσότερα ζευγάρια γαλιών ηλίου που κυκλοφορών, το μήκος των φακών κυμαίνεται συνήθως από 40mm έως 62mm.  Το μέγεθος των φακών (eye size) υπολογίζεται μετρώντας από άκρη σε άκρη στο φαρδύτερο σημείο των φακών.

 

2ος αριθμός : Το μήκος της «γέφυρας»

Ο δεύτερος αριθμός αφορά την «γέφυρα» των γυαλιών ηλίου μας, δηλαδή με απλά λόγια την απόσταση που έχουν η δύο φακοί μεταξύ τους. Ονομάζεται «γέφυρα» γιατί ταυτίζεται με το μήκος του κομματιού του σκελετού που ακουμπά στη μύτη μας και «γεφυρώνει» τους δύο φακούς. Και αυτός ο αριθμός εκφράζεται σε mm, με τα περισσότερα γυαλιά να έχουν γέφυρες των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 14mm ως 24mm. Το μήκος της γέφυρας συνήθως χωρίζεται από το αμέσως προηγούμενο (το μέγεθος δηλαδή των φακών) με ένα μικρό τετραγωνάκι ή μια κουκίδα.

 

3ος αριθμός : το μήκος του βραχίονα

Ο τρίτος κατά σειρά αριθμός μετρά το μήκος του βραχίονα του σκελετού, αρχίζοντας από το σημείο που κουμπώνει πάνω στον σκελετό, μέχρι το τέλος του (συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και το κομμάτι που εκτείνεται πίσω από το αυτή). Το μήκος του βραχίονα σε ένα συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών ηλίου κυμαίνεται συνήθως από 120mm ως 150mm. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ οι βραχίονες παρουσιάζουν πάντοτε μία κλίση προς τα κάτω (προκειμένου να στηρίζονται σωστά στο αυτί), για τον υπολογισμό του μεγέθους μετράμε τη νοητή συνέχεια του βραχίονα, ξηκινώντας από το ίσιο σημείο του. 

 

 

Πως θα μας χρησιμεύσουν αυτοί οι αριθμοί, όταν αγοράσουμε καινούρια γυαλιά ηλίου;  

Όπως είναι φυσικό, ο σημαντικότερος αριθμός, αυτός που εν πολλοίς καθορίζει το συνολικό μέγεθος του σκελετού, δεν είναι άλλος από το μέγεθος των φακών. Είναι σημαντικό τα γυαλιά ηλίου μας να έχουν φακούς που να καλύπτουν πλήρως την οφθαλμική περιοχή, παρέχοντας ουσιαστικά προστασία στα μάτια μας από την ανεπιθύμητη ηλιακή ακτινοβολία. Γνωρίζοντας το μέγεθος των φακών των γυαλιών ηλίου που ήδη έχουμε, μπορούμε να έχουμε μια πιο αντικειμενική και ξεκάθαρη άποψη για το μέγεθος των φακών που έχουν τα γυαλιά που σκοπεύουμε να παραγγείλουμε.

Είναι επίσης γεγονός ότι αρκετοί καταναλωτές προβληματίζονται κατά την αγορά γυαλιών ηλίου από διαδικτυακά καταστήματα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι πάντα εύκολο να δοκιμάσουν τα γυαλιά ηλίου που έχουν επιλέξει. Αν όμως γνωρίζουμε τα δικά μας μεγέθη (ενδεχομένως από ένα άλλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου) και τους αντίστοιχους αριθμούς των γυαλιών που θέλουμε να αγοράσουμε, μπορούμε να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα του συνολικού μεγέθους των γυαλιών που πρόκειται να παραγγείλουμε. Φυσικά, δεν ξεχνάμε να συμβουλευτούμε τον σχετικό οδηγό, που θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε σχετικά με το σχήμα (αλλά και το μέγεθος) των γυαλιών ηλίου που ταιριάζουν καλύτερα στο δικό μας πρόσωπο. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο εργαλεία, μπορούμε να είμαστε πολύ πιο σίγουροι για τις επιλογές μας.

 

Η αγορά γυαλιών ηλίου από το διαδίκτυο μπορεί να φαίνεται δύσκολη σε μερικούς, όμως στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά απλή, εκτός από πολύ συμφέρουσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε πραγματικά ενημερωμένοι για τις ιδιότητες των γυαλιών μας και να έχουμε όρεξη να ψάξουμε τις αγορές μας λίγο περισσότερο – το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει!

Αφήστε το σχόλιο σας