Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πως επιλέγουμε γυαλιά ηλίου, ανάλογα με τα χρώμα και το μήκος των μαλλιών μας;

Ανέβηκε από blogger 21/06/2019 0 Σχόλια

Όταν πρόκειται να επιλέξουμε γυαλιά ηλίου, οι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσουμε για να καταλήξουμε στο τέλειο ζευγάρι δεν είναι λίγοι, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψιν το προσωπικό μας γούστο και στυλ, τις τάσεις της μόδας, αλλά και το πόσα ταιριαστά είναι τα γυαλιά ηλίου που μας αρέσουν με τα φυσικά μας χαρακτηριστικά. Αφού εξετάσουμε ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν με τον τύπο του προσώπου μας και ποια κολακεύουν περισσότερο τον τόνο του δέρματός μας, είναι καλό να σκεφτούμε και ποια γυαλιά ηλίου θα ταιριάξουν καλύτερα με τα μαλλιά μας – τόσο με το χρώμα τους, όσο και με το κούρεμα μας!

Φυσικά, οι παρακάτω συμβουλές είναι ενδεικτικές και καθόλου δεσμευτικές, καθώς όλα εν τέλει εξαρτώνται από το προσωπικό μας γούστο και στυλ, όμως αν ακολουθήσουμε αυτές τις αδρές γραμμές, είναι σίγουρο πως θα ανακαλύψουμε πιο εύκολα το ζευγάρι γυαλιών ηλίου που θα απογειώσει το look μας αυτό το καλοκαίρι.

 

Πώς να διαλέξω γυαλιά ηλίου ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών μου;

 

Ξανθά / ανοιχτά καστανά μαλλιά:

Τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά, που κυμαίνονται από το ξανθό ως το αρκετά ανοιχτό καστανό, συνήθως συνοδεύονται και από σχετικά ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Τα γυαλιά ηλίου σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προσθέσουν τους απαραίτητους «ζεστούς» τόνους που θα ισορροπήσουν την εμφάνισή μας. Επιλέγοντας γυαλιά ηλίου σε τόνους του καφέ ή ακόμα και σκελετό σε στυλ ταρταρούγα, προσθέτουμε ισορροπία. Για πιο εκκεντρικές, fashion statement εμφανίσεις, μπορούμε να επιλέξουμε πολύ σκούρα, μαύρα γυαλιά ηλίου.

 

Κόκκινα / πυρόξανθα μαλλιά:

Για όσες τυχερές ανήκουν στην κατηγορία της φυσικής κοκκινομάλλας, τα γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν τον στόχο να τονίσουν και να κολακέψουν αυτό το σπάνιο και τόσο όμορφο χρώμα μαλλιών. Γυαλιά ηλίου σε αντίστοιχα χάλκινους ή χρυσούς τόνους ισορροπούν υπέροχα με τα πυρόξανθα μαλλιά, ενώ για πιο εξεζητημένες εμφανίσεις, το πράσινο είναι ένα χρώμα που κάνει έντονες και ταυτόχρονα διακριτικές αντιθέσεις με τα κόκκινα μαλλιά.

 

Σκούρα καστανά / μαύρα μαλλιά:

 Οι μελαχρινές θεωρούνται οι πιο τυχερές, καθώς τα σκούρα μαλλιά ταιριάζουν σχεδόν με όλους τους χρωματισμούς φακών και σκελετών, σε ό,τι αφορά τα γυαλιά ηλίου. Το σκούρο δέρμα και τα σκούρα μαλλιά αποτελούν μια πρώτης τάξης παλέτα για τολμηρές πινελιές, όπως έντονα χρώματα φακών ή για υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου με τολμηρούς σκελετούς. Αν πάλι επιθυμείτε πιο προσγειωμένες εμφανίσεις, σχεδόν όλα τα διαθέσιμα χρώματα και σχέδια ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών σας.

 

Γκρίζα μαλλιά:

Ενώ πριν μερικά χρόνια το φυσικό γκρίζο μαλλί θεωρούνταν σχεδόν αδιανόητο, τα τελευταία χρόνια οι τάσεις της μόδας έχουν απενοχοποιήσει τα γκριζαρισμένα μαλλιά, καλώντας τις γυναίκες να είναι περήφανες για τον πραγματικό εαυτό τους. Τα ασημένια μαλλιά προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στυλ που απογειώνεται από χρώματα όπως του έντονο μπλε ή το κόκκινο, ενώ τόνοι όπως το κίτρινο ή το αυστηρό καφέ είναι καλό να αποφεύγονται.  

 

 

 

Πώς να διαλέξω γυαλιά ηλίου ανάλογα με το κούρεμά μου;  

 

Μακριά μαλλιά: Όντας ένα αρκετά συνηθισμένο και κολακευτικό για τις περισσότερες γυναίκες κούρεμα, τα μακριά μαλλιά προσφέρουν πληθώρα επιλογών, αφού σε γενικές γραμμές ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα γυαλιά ηλίου. Αν τα μαλλιά σας είναι κατσαρά, μπορείτε να επιλέξετε γυαλιά με ιδιαίτερα έντονες γωνίες, ενώ οι κομψές εμφανίσεις απαιτούν τετράγωνα σκούρα γυαλιά ηλίου. Για πιο ανάλαφρο look, προτιμήστε υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου, σε οποιοδήποτε σχήμα.

 

Κοντά μαλλιά: Τα κοντά μαλλιά, σε «αγορέ» στυλ, αποτελούν για πολλές γυναίκες μια τολμηρή επιλογή – που μπορεί να συνδυαστεί με εξίσου τολμηρά γυαλιά ηλίου. Τα γωνιώδη σκούρα γυαλιά αναδεικνύουν το κοντό μαλλί και προσδίδουν μυστήριο, ενώ τα διαχρονικά γυαλιά ηλίου  cat-eye τονίζουν τη θηλυκότητα. Καλή επιλογή επίσης αποτελούν και τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου, με την προϋπόθεση πως δένουν αρμονικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

 

Μαλλιά καρέ: Σε ένα τόσο θηλυκό, νεανικό και παιχνιδιάρικο κούρεμα, όπως το καρέ, δε θα μπορούσε να ταιριάξει κάποιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου καλύτερα από τα γυαλιά ηλίου cat-eye, που αποτελούν την επιτομή της φρεσκάδας και της θηλυκότητας. Αρκετά ταιριαστά, ανάλογα πάντα και με το μήκος του κουρέματος, είναι και τα γυαλιά ηλίου «πεταλούδα», που τονίζουν τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του προσώπου.  

 

Η επιλογή του «σωστών» γυαλιών ηλίου είναι μια δύσκολη, αλλά πολύ διασκεδαστική διαδικασία! Οπλιστείτε με υπομονή, καλή διάθεση, ξεψαχνίστε τις διαθέσιμες επιλογές και ανακαλύψτε τα γυαλιά που θα σας κάνουν να νιώθετε στο επίκεντρο της προσοχής και αυτό το καλοκαίρι.

 

Αφήστε το σχόλιο σας