Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα αξιόπιστα καταστήματα γυαλιών;

Ανέβηκε από blogger 16/10/2018 0 Σχόλια

Ενώ η διαδικτυακή αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών σε γυαλιά ηλίου και πολύ καλές τιμές, δεν είναι λίγοι όσοι διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορές γυαλιών μέσω internet, φοβούμενοι τις απομιμήσεις.

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα από τα καταναλωτικά αγαθά στα οποία εμφανίζονται οι περισσότερες απομιμήσεις. Αγοράζοντας μη αυθεντικά γυαλιά ηλίου, πέρα από το γεγονός ότι πληρώνουμε περισσότερο για ένα αντικείμενο άνευ αξίας, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ματιών μας, καθώς είναι αμφίβολο αν τα γυαλιά – απομιμήσεις θα φέρουν τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας των οφθαλμών μας από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία. Παρόλο που οι διαδικτυακές αγορές μπορεί να προκαλούν άγχος σε αρκετούς καταναλωτές, ιδιαίτερα όταν τυχαίνει να μην είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούμε να ψωνίσουμε με ασφάλεια ποιοτικά και αυθεντικά γυαλιά ηλίου, αρκεί να είμαστε ενημερωμένοι και να ακολουθούμε πάντα μερικές χρήσιμες συμβουλές.

 

 

 - Προσοχή στις ετικέτες και τα λογότυπα

Τα αυθεντικά γυαλιά ηλίου φέρουν συνήθως τα λογότυπα της μάρκας τους σε εμφανές σημείο, όπως στην άκρη των φακών ή στους βραχίονες. Όταν αναζητάτε γυαλιά ηλίου σε έναν ιστότοπο, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο ιστότοπος στον οποίο περιηγείστε έχει ευδιάκριτες, μεγάλης ανάλυσης φωτογραφίες των γυαλιών ηλίου που διαθέτει, στις οποίες μπορείτε να εντοπίσετε τα λογότυπα. Προσοχή στα λογότυπα που ενώ φαίνονται αυθευντικά, δεν είναι παρά απλές παραλλαγές των γνωστών brands (πχ Guci αντί για Gucci).

 

 

 - Αναζητείστε τα γυαλιά ηλίου που σας αρέσουν με τον αριθμό μοντέλου τους

Ανεξάρτητα από τον ιστότοπο από τον οποίο θα τα αγοράσετε, τα γυαλιά ηλίου έχουν έναν μοναδικό αριθμό από τον κατασκευαστή τους, ο οποίος περιγράφει το μοντέλο τους και η χρήση του είναι καθολική και παγκόσμια. Αν το site από το οποίο σκοπεύετε να αγοράσετε τα γυαλιά ηλίου σας δεν έχει στις περιγραφές του τον αριθμό του μοντέλου κάθε ζευγαριού, ίσως είναι καλύτερο να το ξανασκεφτείτε. Αν θέλετε να ελέγξετε αν ο αριθμός μοντέλου είναι αυθεντικός, απλά πραγματοποιείστε μια αναζήτηση στο google με τον συγκεκριμένο αριθμό μοντέλου (ο οποίος αποτελείται συνήθως από έναν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών. Η αναζήτηση θα πρέπει να σας εμφανίσει τα αντίστοιχα γυαλιά ηλίου, από αξιόπιστα καταστήματα και ιστοσελίδες.  

 

 

 - Δείτε το προφίλ του καταστήματος που επιλέξατε

Μπορείτε να αντιληφθείτε πολλά πράγματα για το site από το οποίο προτίθεστε να αγοράσετε τα γυαλιά ηλίου σας, απλά ρίχνοντας μερικές προσεκτικές ματιές εκεί που πρέπει. Ο ιστότοπος που επιλέξατε δέχεται επιστροφές και αλλαγές, στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία; Έχει αναρτημένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο, email και φυσική διεύθυνση; Παρέχει πιστοποιητικό αυθεντικότητας μαζί με το ζευγάρι γυαλιών ηλίου που θα αγοράσετε; Αν κάτι από τα παραπάνω (ή και όλα από τα παραπάνω) δεν ισχύουν για το μαγαζί που έχετε επιλέξει, θα ήταν καλύτερο να αναζητήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που να είναι πιο φερέγγυο και να εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.

 

 

 - Προσοχή στις παγίδες

Αν κάτι φαίνεται απίστευτο, τότε πιθανότητα είναι. Υπάρχουν ιστότοποι που παρουσιάζουν κατά καιρούς εκπτώσεις και προσφορές ή που καταφέρνουν να κρατάνε τις τιμές τους πραγματικά χαμηλά, όμως πάντοτε υπάρχει ένα όριο. Ένας ιστότοπος που πουλά γυαλιά ηλίου που κοστίζουν κατά μέσο όρο 100 ευρώ με πέντε ευρώ, θα πρέπει οπωσδήποτε να σας προβληματίσει. Το ίδιο ισχύει και για κάποιες μικρές λέξεις – κλειδιά στις περιγραφές των γυαλιών ηλίου, που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές από έναν μη εξασκημένο καταναλωτή. Αν στην περιγραφή των γυαλιών ηλίου σας αναφέρονται λέξεις ή φράσεις όπως "cosmetic, "replica," ή "inspired by," μπορείτε να είστε σίγουροι πως τα γυαλιά ηλίου που κοιτάτε δεν είναι αυθεντικά.

 

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο έμπειροι γινόμαστε στην αναζήτηση γυαλιών ηλίου μέσω του διαδικτύου, τόσο μαθαίνουμε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και να εμπιστευόμαστε τα ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν αυθεντικά γυαλιά ηλίου. Οι παγίδες γίνονται από ένα σημείο και μετά εύκολο να τις αποφύγει κανείς, αρκεί να έχει εξασκημένο μάτι και όρεξη για ψάξιμο – παραγγείλτε τα αγαπημένα σας γυαλιά ηλίου άφοβα !

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας