Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Τι χρώμα γυαλιά ηλίου να διαλέξω, ανάλογα με το χρώμα του δέρματός μου;

Ανέβηκε από blogger 12/04/2019 0 Σχόλια

Η επιλογή των γυαλιών ηλίου δεν είναι ποτέ μια απλή υπόθεση. Ξέχωρα από το γεγονός ότι πρέπει πάντα να επιλέγουμε γυαλιά ηλίου που προστατεύουν τα μάτια μας τον καλύτερο τρόπο, το κομμάτι της εμφάνισης παίζει σημαντικό ρόλο. Οι περισσότεροι από εμάς αφενός επιζητούν γυαλιά ηλίου που να κολακεύουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά αλλά και να ταιριάζουν με το προσωπικό τους στυλ, και αφετέρου να ακολουθούν τις τάσεις που ορίζει η μόδα. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και, αρκετές φορές, περίπλοκες, αφού πρέπει να ληφθούν υπόψιν διάφοροι παράγοντες.

 

Αν και υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές συμβουλές σχετικά με το σχήμα των γυαλιών που μας ταιριάζει, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας, αλλά και αρκετοί οδηγοί που μας βοηθούν να συνδυάσουμε τα γυαλιά μας με το υπόλοιπο μας ντύσιμο, πολλές φορές δε δίνεται η πρέπουσα σημασία σε έναν άλλο παράγοντα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, όταν διαλέγουμε γυαλιά ηλίου: το χρώμα του δέρματός μας.

Διαφορετικοί τόνοι δέρματος αναδεικνύονται και τονίζονται καλύτερα από διαφορετικά γυαλιά ηλίου – κυρίαρχο ρόλο εδώ παίζει φυσικά το χρώμα, τόσο του σκελετού όσο και των φακών. Οι συμβουλές φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικές, αλλά είναι απλά και χρήσιμα tips που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναδείξουμε και να τονίσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά.

 

Τι χρώμα σκελετού και φακών να διαλέξουμε ανάλογα με το χρώμα του δέρματος μας;

 

Στα ανοιχτόχρωμα δέρματα, ειδικά αν συνοδεύονται και από ανοιχτού χρώματος μάτια, όπως πράσινα, μπλε ή γκρίζα ταιριάζουν αντίστοιχα χρώματα σκελετών για τα γυαλιά ηλίου. Σκελετοί σε πράσινο, μωβ, μπλε χρώμα ή ακόμα και σκελετοί σε απλό ασημένιο στυλ μπορούν να κολακέψουν τις ανοιχτόχρωμες ή και χλωμές επιδερμίδες. Αν θέλουμε να επιλέξουμε γυαλιά ηλίου με χρωματιστούς φακούς, το γαλάζιο, το πράσινο είναι ασφαλής επιλογή, ενώ το ροζ αποτελεί μια εκκεντρικότερη, αλλά επίσης καλή πρόταση.

 

Στις «θερμές» επιδερμίδες, που αφορούν την πλειοψηφία του κόσμου και συνήθως συνοδεύονται από καστανά μαλλιά και μάτια, το χρώμα του σκελετού μπορεί εύκολα να είναι καφέ, κόκκινο, πορτοκαλί ή ακόμα και χρυσό – η σχετική θερμή παλέτα κολακεύει ιδιαίτερα αυτό τον δερματικό τόνο, ενώ ταιριάζουν ιδιαίτερα οι καφέ φακοί, είτε στην πιο ανοιχτή, είτε στην πιο σκούρα εκδοχή τους.  Ακόμα, μια ασφαλής επιλογή είναι τα παλ, απαλά χρώματα, όταν μιλάμε για τον σκελετό, που ταιριάζουν όμορφα με τη φυσικότητα του δέρματος.

 

Στα ιδιαίτερα χλωμά δέρματα, οι σκούροι σκελετοί και φακοί κάνουν ενδιαφέρον contrast, αρκεί να αποφύγουμε τα ολόμαυρα γυαλιά, που δεν κολακεύουν τα υπερβολικά ανοιχτόχρωμα πρόσωπα. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να κινηθούμε σε πολλές επιλογές στο φάσμα των σκούρων σκελετών, είτε επιλέγοντας σκελετό στο χρώμα του μαονιού, είτε ακόμα και σκελετούς εμπνευσμένους από το μοτίβο της ταρταρούγας.

 

Τα σκούρα χρώματα μπορούν να κολακέψουν επίσης ανθρώπους που έχουν σκούρα μαλλιά, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ τόνο στο look και τονίζοντας τους τόνους των μαλλιών. Το ίδιο ισχύει και για τις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες, που ταιριάζουν αρκετά με τα σκούρα γυαλιά ηλίου.  Σε γενικές γραμμές, ακόμα και στα σκούρα γυαλιά ηλίου, είναι καλύτερο να επιλέξουμε φυσικές, ματ αποχρώσεις, αντί για γυαλιστερές κι εκτυφλωτικές.

 

 

Φυσικά, το χρώμα του δέρματός μας είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όταν επιλέγουμε γυαλιά ηλίου, και φυσικά, δεν είναι καθόλου δεσμευτικός, αφού τόσο το προσωπικό μας στυλ, όσο και οι υπόλοιπες επιλογές μας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το χρώμα, μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι γυαλιά ιδιαίτερα ταιριαστό επάνω μας. Οι επιλογές μας, όταν μιλάμε για μόδα, είναι ανεξάντλητες, και το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα γυαλιά ηλίου!

Αφήστε το σχόλιο σας