Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Ποια είναι τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για Plus Size Κορίτσια;

Ανέβηκε από blogger 13/08/2019 0 Σχόλια

Η επιλογή ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου μπορεί να αποδειχθεί συχνά δύσκολη υπόθεση – αφού πρέπει να συνδυαστούν σε ένα ζευγάρι οι επιταγές της μόδας, τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, οι τάσεις της μόδας και φυσικά, το προσωπικό μας γούστο και το ιδιαίτερο, μοναδικό μας στυλ. Όμως, οι σοφές επιλογές πάντα μπορούν να μας κολακέψουν και να απογειώσουν την εμφάνισή μας.

 

Είμαστε τυχεροί για το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή η μόδα είναι κάτι ιδιαίτερα ευρύ, που έχει αγκαλιάσει όλες τις διαφορετικές εκφάνσεις του ανθρώπινου σώματος και όλα τα διαφορετικά στυλ, γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια η μόδα ασχολείται εκτενώς με τις γυναίκες που φοράνε ελαφρώς μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που κατά το παρελθόν θεωρήθηκε, λανθασμένα, το αποκλειστικό και απόλυτο πρότυπο ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του σήμερα, όπως η Ashley Graham ή η Stefania Ferrario ανήκουν στην κατηγορία γυναικών που ονομάζονται, περιφραστικά και ίσως καταχρηστικά, “plus size”.

Η σύγχρονη μόδα προσφέρει πληθώρα επιλογών για Plus Size κορίτσια, που αγγίζουν κάθε γούστο και στυλ. Σε ό,τι αφορά στα γυαλιά ηλίου, δεν υπάρχει φυσικά περιορισμός, ωστόσο υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές, που μπορούν να κολακέψουν τα φυσικά μας χαρακτηριστικά και να απογειώσουν την εμφάνιση μας. Με μερικές απλές συμβουλές, το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου μπορεί να γίνει η πινελιά που θα κάνει το στυλ μας ξεχωριστό και μοναδικό.
 

Συμβουλές επιλογής γυαλιών ηλίου για Plus Size Κορίτσια & Γυναίκες

 

Επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος ζευγαριού: Για πλατιά, στρογγυλά πρόσωπα, οι φακοί θα ήταν καλό να μην υπερβαίνουν τα 51mm και το μήκος της «γέφυρας», δηλαδή η απόσταση μεταξύ των φακών, να μην υπερβαίνει τα 17mm. Φυσικά, ο κανόνας αυτός δεν είναι δεσμευτικός και εξαρτάται απόλυτα από τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, ωστόσο έχει σημασία το μέγεθος των γυαλιών που θα επιλέξουμε να κολακεύει τα φυσικά μας χαρακτηριστικά.

 

Επιλέγουμε φαρδείς φακούς: Σε γενικές γραμμές, οι φαρδύτεροι φακοί τείνουν να δείχνουν ένα πρόσωπο πιο λεπτό από ότι είναι και να παρέχουν την απαραίτητη ισσοροπία.

 

Δε φοβόμαστε τα έντονα χρώματα και τους χοντρούς σκελετούς: Τα τελευταία χρόνια, και παρά τα σκαμπανεβάσματα στις τάσεις της μόδας, είναι γεγονός πως οι χοντροί σκελετοί αλλά και τα έντονα, ζωηρά χρώματα βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα. Στα στρογγυλά πρόσωπα, τα δύο αυτά χαρακτηριστικά των γυαλιών ηλίου μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα κολακευτικά.

 

Αποφεύγουμε τους οβάλ ή στρογγυλούς σκελετούς: Τα στρογγυλά πρόσωπα τείνουν να φαίνονται ακόμα στρογγυλότερα με σκελετούς γυαλιών ηλίου που δίνουν έμφαση στις καμπύλες. Αν αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, είναι καλό να μείνουμε μακριά από σκελετούς με έντονη καμπυλότητα.

 

Δοκιμάζουμε γυαλιά ηλίου με ορθογώνιους φακούς: Τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου ισορροπούν την καμπυλότητα του προσώπου μας, ειδικά αν ο σκελετός είναι σχετικά παχύς και σε σκούρα χρώματα. Επιπρόσθετα, τα σκούρα, χοντρά γυαλιά ηλίου με έντονα ορθογώνιο χαρακτήρα συνήθως δίνουν έναν intellectual αέρα, που προσθέτει πόντους στην εμφάνισή μας.

 

Τολμάμε τα γυαλιά ηλίου με έντονες γωνίες: Αν και πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυαστούν με πολλά ρούχα, καθώς απαντώνται σε πολλές εκκεντρικές επιλογές, τα γυαλιά ηλίου με έντονες γωνίες ταιριάζουν γάντι σε στρογγυλά πρόσωπα με έντονα μάγουλα, ίσως περισσότερο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο τύπο προσώπου. Αν μας αρέσουν οι εκκεντρικές επιλογές στο ντύσιμο και η μόδα είναι για μας ένα πάθος, τα έντονα, γωνιώδη γυαλιά ηλίου είναι μια πολύ καλή επιλογή.

 

Δεν ακολουθούμε κανένα κανόνα: Ο μόνος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι πως τα γυαλιά ηλίου μας πρέπει να είναι αξιόπιστα, κατασκευασμένα σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα πρότυπα και αν προστατεύουν αποτελεσματικά τα μάτια μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα, το σημαντικότερο είναι να μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση. Οι «κανόνες» είναι για να καταστρατηγούνται!

 

To καλοκαίρι είναι μια καλή ιδέα για ανανέωση της γκανταρόμπας μας – και φυσικά, και των γυαλιών ηλίου μας. Γιορτάζουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, την ανεμελιά και το σώμα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντα όμως προστατεύοντας τα μάτια μας με στυλ.

Αφήστε το σχόλιο σας