Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πως μπορούμε να οργανώσουμε τη συλλογή γυαλιών ηλίου μας;

Ανέβηκε από blogger 14/11/2018 0 Σχόλια

 

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αγαπημένο αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Οι περισσότεροι καταλήγουμε να έχουμε στην κατοχή μας περισσότερα από ένα ζευγάρια. Με ποιο τρόπο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσουμε κάποιο, αλλά και ότι δε θα τα γρατσουνίσουμε ή καταστρέψουμε;

Μια συλλογή από ποιοτικό ζευγάρια γυαλιών ηλίου, όσο μικρή κι αν είναι, είναι σίγουρα ένα πολύτιμο απόκτημα που αξίζει προσοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε διάφορες συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό και την σωστή αποθήκευση των γυαλιών μας, ώστε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό, ωστόσο αν η συλλογή μας αριθμεί πολλά κομμάτια, είναι σημαντικό να οργανώσουμε σωστά την αποθήκευση τους, για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά, είναι εύκολο κάποια κομμάτια της συλλογής μας να καταλήξουν ξεχασμένα στον πάτο ενός συρταριού ή στο βάθος μιας τσάντας, ενώ θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε με συγκεκριμένα στυλ ντυσίματος ή συγκεκριμένες περιστάσεις (μπάνιο στη θάλασσα, σπορ, οδήγηση κλπ) και δεύτερον, η μη σωστή αποθήκευση μπορεί να φθείρει ανεπανόρθωτα τα πολύτιμα γυαλιά μας.

 

Μερικές απλές συμβουλές οργάνωσης και αποθήκευσης θα αναδείξoυν τη συλλογή μας, θα κάνει όλα τα ζευγάρια γυαλιών μας διαθέσιμα για χρήση ανά πάσα στιγμή και θα προστατέψει αποτελεσματικά τα αγαπημένα μας γυαλιά.

  • Αποθηκεύουμε τα γυαλιά ηλίου μας όλα μαζί, σε έναν πλαστικό δίσκο

Η βασικότερη συμβουλή για να μην έχουμε ζευγάρια γυαλιών ηλίου που χάνονται και παραπέφτουν στα βάθη της ντουλάπας, είναι να τα αποθηκεύουμε όλα μαζί. Με αυτό τον τρόπο, η συλλογή μας θα είναι άμεσα διαθέσιμη κάθε στιγμή, ώστε να επιλέξουμε τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν με τη διάθεσή μας ή το στυλ μας. Η ιδανική θέση για αποθήκευση των γυαλιών ηλίου μας είναι κοντά στην κεντρική πόρτα του σπιτιού μας, ώστε να μας είναι εύκολα προσβάσιμα κατά την έξοδό μας από το σπίτι. Ένας πλαστικός δίσκος από αυτούς που πουλάνε τα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας είναι ό,τι καλύτερο, αφού μπορεί να καλυφθεί και με διάφανο κάλυμμα, για προστασία από την σκόνη.

 

  • Αποθηκεύουμε τα γυαλιά ηλίου μας όλα μαζί, σε ένα συγκεκριμένο συρτάρι

Αν έχουμε μια συλλογή από τουλάχιστον τρία ή τέσσερα ζευγάρια γυαλιών ηλίου, είναι καλή ιδέα να αφιερώσουμε ένα συρτάρι μόνο για αυτά, ώστε να τα έχουμε συγκεντρωμένα. Σε μαγαζιά με είδη κοσμημάτων ή είδη σπιτιού, θα βρούμε πλαστικές θήκες που εφαρμόζουν στα συρτάρια των περισσότερων επίπλων, για επιπλέον προστασία των γυαλιών μας από την σκόνη και τις γρατσουνιές. Ιδανική θέση είναι και σε αυτή την περίπτωση μια συρταριέρα κοντά στην είσοδο ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, στην κρεβατοκάμαρά μας. Αποφεύγουμε την τοποθέτηση στο μπάνιο, για να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη υγρασία.

 

  • Μια παλιά θήκη φαρμάκων μπορεί να μετατραπεί σε κομψή θήκη γυαλιών

Αν μπορούμε να βρούμε μια vintage θήκη φαρμάκων (σε ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα είδη ή σε ένα flea market), μπορούμε να την μετατρέψουμε σε μια κομψή και πρακτική θήκη για τα γυαλιά ηλίου μας, τοποθετώντας την στον τοίχο. Δεν ξεχνάμε να την καθαρίσουμε σχολαστικά πριν τη χρήση, ενώ ίσως είναι καλή ιδέα να περάσουμε τις επιφάνειες των ραφιών με προστατευτικό αυτοκόλλητο. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τη θήκη στα δικά μας γούστα, βάφοντάς την, κολλώντας αυτοκόλλητα και κάνοντας ό,τι μας αρέσει. Ανάλογα με το χώρο που βρίσκεται και με το υλικό κατασκευής της, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα γυαλιά ηλίου μας στις θήκες τους ή έξω από αυτές.

 

  • Μια παλιά κρεμαστή παπουτσοθήκη μπορεί να οργανώσει τα γυαλιά ηλίου μας

Μια κρεμαστή, υφασμάτινη παπουτσοθήκη με «τσέπες» μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική προστασία αλλά και οργάνωση στη συλλογή των γυαλιών ηλίου μας με χαμηλό κόστος. Ιδανικά, μπορούμε να την κρεμάσουμε στον τοίχο ή πίσω από κάποια πόρτα, ώστε να έχουμε τα γυαλιά μας άμεσα προσβάσιμα όποτε τα χρειαστούμε. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως τα γυαλιά ηλίου μας είναι εκτεθειμένα σε κραδασμούς και ευάλωτα σε σπασίματα, αφού αυτές οι θήκες είναι συνήθως φτιαγμένες από μαλακά υλικά, όπως πλαστικό και ύφασμα.

 

Όποια μέθοδο αποθήκευσης και οργάνωσης των γυαλιών μας και αν επιλέξουμε, δεν ξεχνάμε ότι τα γυαλιά ηλίου μας πρέπει να μένουν μακριά από υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία και να καθαρίζονται τακτικά, προκειμένου να αποφεύγονται οι βλάβες που οφείλονται στη συσσώρευση της σκόνης. Προσέχουμε τα αγαπημένα μας γυαλιά ηλίου μας ώστε να τα χαιρόμαστε για πολλά χρόνια – έτσι κι αλλιώς, είναι από τα πιο πολύτιμα αξεσουάρ, τόσο για την υγεία μας όσο και για την εμφάνισή μας!

 

Αφήστε το σχόλιο σας