Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πως να φορέσουμε γυαλιά ηλίου με μάσκα: απλές συμβουλές

Ανέβηκε από blogger 18/09/2020 0 Σχόλια

Στις παράξενες ημέρες που ζούμε, η μάσκα προσώπου έχει γίνει το πιο καυτό fashion item της χρονιάς. Άμυνα πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, άβολη αλλά απαραίτητη, η μάσκα έγινε μέσα σε λίγους μήνες ένα αξεσουάρ χωρίς το οποίο δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε βήμα. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, όσοι συνδυάζουν την προστασία από τον Covid-19 με την εμφάνιση, διαλέγοντας μάσκες σε διαφορετικά χρώματα, υφάσματα και μεγέθη – πάντα με πρώτο μέλημα την ασφάλεια.

Πως όμως συνδυάζεται η μάσκα με το άλλο απαραίτητο αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλίου; Όσοι δεν βγαίνουν από το σπίτι χωρίς τα αγαπημένα τους γυαλιά, γνωρίζουν ότι φορώντας ταυτόχρονα μάσκα και γυαλιά ηλίου, καταλήγουμε συχνά σε θολωμένους φακούς, ενώ ο συνδυασμός τους μπορεί να εντείνει το αίσθημα δυσφορίας που αισθάνονται αρκετοί. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φορέσουμε τη μάσκα και τα γυαλιά ηλίου μας με στυλ, και να παραμείνουμε τόσο εμείς, όσο και τα μάτια μας, ασφαλείς, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

 

Πως να φορέσουμε γυαλιά ηλίου με μάσκα: απλές συμβουλές

 

  • Φροντίζουμε τα γυαλιά μας να είναι όσο καθαρότερα γίνεται: τα βρώμικα γυαλιά θαμπώνουν πολύ πιο εύκολα από τα καθαρά. Κρατώντας τα γυαλιά μας καθαρά με σχολαστικότητα, μειώνουμε το ενοχλητικό effect των μονίμως θαμπωμένων γυαλιών.
  • Προμηθευόμαστε ένα αντιθαμπωτικό σπρέι: Στα φαρμακεία είναι διαθέσιμα μικρά σπρέι, που βοηθούν στο ξεθάμπωμα των φακών, που είναι καθημερινή πραγματικότητα λόγω της μάσκας.
  • Φροντίζουμε η μάσκα μας να εφαρμόζει καλά: Το θάμπωμα στους φακούς δημιουργείται από την ανάσα μας, που έχει υψηλή θερμοκρασία και όταν έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο γυαλί, δημιουργεί υδρατμούς. Κάνοντας τη μάσκα μας να εφαρμόζει σωστά, όχι μόνο μειώνουμε την πιθανότητα να θολώσουν τα γυαλιά μας, αλλά προστατευόμαστε και πιο αποτελεσματικά από τον Covid-19. Αν φοράμε χειρουργική μάσκα, προσαρμόζουμε σωστά το έλασμα, αν φοράμε υφασμάτινη, διαλέγουμε σωστό μέγεθος και προσαρμόζουμε κατάλληλα τα λουριά.
  • Καταφεύγουμε σε «κόλπα», αν φτιάχνουμε τη δική μας υφασμάτινη μάσκα: Προσθέτουμε ένα έλασμα σταθεροποίησης στη μύτη, φτιαγμένο από καθαριστήρες πίπας και φροντίζουμε για την καλή της εφαρμογή με κολλητική ταινία.
  • Φοράμε πρώτα τη μάσκα και μετά τα γυαλιά μας: Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι καλό να τονίσουμε πως για να εφαρμόσει σωστά η μάσκα και να είναι αποτελεσματική, πρέπει τη φορέσουμε πρώτη και μετά να φορέσουμε τα αγαπημένα μας γυαλιά ηλίου – με αυτό τον τρόπο, τα λουράκια και οι βραχίονες δε θα μπλεχτούν και θα έχουμε σωστή εφαρμογή τόσο στα γυαλιά όσο και στη μάσκα.
  • Δεν παραβλέπουμε το στυλ μας: Η μάσκα είναι ένα αναγκαίο κακό για την αποτροπή του κορωνοϊού, όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει κακοδιάθετους. Το να προσέχουμε το στυλ και την εμφάνιση μας ακόμα και υπό αυτές τις περίεργες συνθήκες, μας δίνει αισιοδοξία και ίσως μας κάνει και πιο πιστούς στην τήρηση των μέτρων. Διαλέγουμε έξυπνους συνδυασμούς μάσκας γυαλιών, ώστε να είμαστε και ασφαλείς και κομψοί.
  • Το μέγεθος μετρά: Η μάσκα πρέπει να καλύπτει αποτελεσματικά στόμα και μύτη, ενώ τα γυαλιά, όσο περισσότερο καλύπτουν την οφθαλμική περιοχή, τόσο πιο αποτελεσματικά είναι. Αν νιώθουμε, με τη μάσκα και τα μεγάλα γυαλιά, σαν παράνομοι σε ταινία, επιλέγουμε μικρότερα γυαλιά, καθώς η μάσκα είναι ζωτικής σημασίας να είναι στο κατάλληλο μέγεθος.
  • Διαλέγουμε τα κατάλληλά χρώματα: Αποφεύγουμε τα πολύ σκούρα γυαλιά και τις κατάμαυρες μάσκες που παραπέμπουν σε ληστή τραπεζών, και δε φοβόμαστε τα χρώματα στις υφασμάτινες μάσκες, ιδίως τα φθινοπωρινά παλ (καφέ, λαδί, πράσινο, πετρόλ), τα οποία ταιριάζουμε με γυαλιά ηλίου στην αντίστοιχη χρωματική παλέτα.

 

Εξυπακούεται πώς το πρώτο μας μέλημα όταν φοράμε μάσκα, είναι η προστασία, η δική μας και των γύρω μας – όμως, από την άλλη πλευρά, οι δυσκολίες δεν είναι απαραίτητο να μας κάνουν να χάσουμε την χαρά και το κέφι μας. Εξάλλου, και τα γυαλιά ηλίου τα φοράμε για να προστατέψουμε τα μάτια μας, κι έχουν γίνει ένα από τα σημαντικότερα fashion items, οπότε γιατί όχι και οι μάσκες;

Αφήστε το σχόλιο σας