Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Givenchy: Η ιστορία της γαλλικής μόδας σε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου

Ανέβηκε από blogger 14/12/2018 0 Σχόλια

Επιλέγοντας γυαλιά από έναν γνωστό, επώνυμο σχεδιαστικό οίκο, πέρα από το γεγονός πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αγοράζουμε ποιοτικά και καλοσχεδιασμένα γυαλιά ηλίου, πολλές φορές αγοράζουμε και ένα κομμάτι τις ιστορίας της μόδας. Στην περίπτωση των γαλλικών γυαλιών ηλίου Givenchy, αυτό ισχύει απόλυτα!

Οι απαρχές του οίκου Givenchy εντοπίζεται στην Γαλλία της δεκαετίας του 1950, αφού ο ιστορικός οίκος ιδρύθηκε το 1952 από τον σχεδιαστή Hubert de Givenchy. Τα πρώτα σχέδια που έθεσε σε κυκλοφορία αφορούσαν γυναικείες μπλούζες και φούστες από ακατέργαστο βαμβάκι, σε πρωτοποριακά για την εποχή σχέδια.  Ο Hubert de Givenchy τραβά γρήγορα επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και οι κριτικές που λαμβάνει από περιοδικά όπως η Vogue ή οι New York Times είναι αποθεωτικές.

Κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ο οίκος Givenchy αρχίζει να γνωρίζει μεγαλύτερη αναγνώριση και να επεκτείνεται και σε άλλα προϊόντα, όπως σε καπέλα, αρώματα και φυσικά, γυαλιά ηλίου. Παράλληλα, ο Hubert de Givenchy ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες στο χώρο του design, σχεδιάζοντας το εσωτερικό των ξενοδοχείων Hilton αλλά συνεισφέροντας σε σχέδια αυτοκινήτων. Τα τέλη του ’79 βρίσκουν τον σχεδιαστή «προσωπικότητα της χρονιάς» σύμφωνα με το Best Magazine αλλά και «πιο καλοντυμένο άντρα του κόσμου». Ο Hubert de Givenchy είναι πλέον μια προσωπικότητα που ακτινοβολεί στο χώρο της μόδας, προσωποποιώντας τον τύπο του "δανδή" : του μορφωμένου, καλλιεργημένου και κοψμού άντρα, που συνδυάζει την πολυτέλεια με τον μποέμικο τρόπο ζωής. 

O οίκος Givenchy θα γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα λόγω της εμπλοκής του με την βιομηχανία του θεάματος: ρούχα και αξεσουάρ Givenchy, όπως καπέλα και γυαλιά ηλίου, είναι υπεύθυνα για ορισμένες από τις πιο εμβληματικές σκηνές του παγκόσμιου σινεμά: χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί, όπως είναι φυσικό, το look της Audrey Hepburn στην ταινία «Πρόγευμα στα Tifanny’s». Ο Hubert de Givenchy θα αφήσει την εταιρεία το 1995, όμως το ανήσυχο πνεύμα του θα συνεχίζει να επιζεί μέσα από σχεδιαστές όπως ο Alexander McQueen και ο Julien Macdonald.

Η Givenchy ειδικεύεται στα γυναικεία γυαλιά ηλίου, τα οποία έχουν κατά καιρούς φορεθεί από σταρ του βεληνεκούς της Elisabeth Taylor ή της Audrey Hepburn. Τα σχέδια των γυαλιών ηλίου Givenchy χαρακτηρίζονται από έντονα θηλυκές γραμμές, προσγειωμένη πολυτέλεια και έντονη αναφορά στις αντιθέσεις: τα γυαλιά ηλίου Gιvenchy λατρεύουν να παίζουν με τις έντοντες αντιθέσεις στα χρώματα, τα σχήματα και τα μεγέθη. Οι κολεξιόν του οίκου σε γυαλιά ηλίου χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλομορφία και πρωτοτυπία, κρατώντας πάντα ορισμένα σταθερά σημεία αναφοράς, όπως είναι οι χοντροί σκελετοί και οι σκούροι, έντονοι φακοί. Φυσικά, σε έναν ανήσυχο οίκο όπως ο Givenchy εξυπακούεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν – ο Givenchy εξάλλου οδηγεί τις εξελίξεις, αλλά πολλές φορές επηρεάζεται και από αυτές.

Η τωρινή συλλογή γυναικείων γυαλιών ηλίου Givenchy επανεφευρίσκει μια σειρά κλασσικών σχεδίων γυναικείων γυαλιών ηλίου, όπως τα τετράγωνα, τα στρογγυλά, αλλά και τα διαχρονικά και αγαπημένα cat-eye. H Givenchy κράτα τα βασικά σχεδιαστικά μοτίβα, αλλά πειραματίζεται με διαφορετικά χρώματα σκελετών, σκούρους φακούς και άλλες καινοτομίες, χαρίζοντας στα γυαλιά σχεδιαστική υπεροχή αλλά και πολυτέλεια.

Αυτά τα Χριστούγεννα, χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα (ή και στον εαυτό σας, το αξίζετε! ) ένα κομμάτι της ιστορίας της γαλλικής μόδας, στη μορφή ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου Givenchy!

Αφήστε το σχόλιο σας