Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πώς θα παρατείνουμε τη ζωή των γυαλιών ηλίου μας;

Ανέβηκε από blogger 15/11/2019 0 Σχόλια

Τα γυαλιά ηλίου είναι βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας και το βασικό μας «όπλο» απέναντι σε ό,τι απειλή την υγεία των ματιών μας – πρέπει, λοιπόν, να τα διατηρούμε πάντοτε σε καλή κατάσταση! Πόσο εύκολο είναι να παρατείνουμε τη ζωή των γυαλιών ηλίου μας, κρατώντας τα σαν καινούρια, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα; Αρκετά απλό, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές.

 

6 + 1 συμβουλές για γυαλιά ηλίου που θα αντέξουν στον χρόνο

 

 

Χρησιμοποιούμε πάντοτε και τα δύο χέρια για να τα βγάλουμε

Βγάζοντας τα γυαλιά ηλίου μας προσεκτικά, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο των κινήσεών μας και διασφαλίζουμε πως δεν θα τραυματίσουμε τον σκελετό τους με μια απότομη κίνηση. Βγάζοντας τα γυαλιά ηλίου με το ένα χέρι, συνήθως οι βραχίονες τεντώνονται υπερβολικά, κάτι που σταδιακά κάνει τα γυαλιά να χάνουν το σχήμα τους, να χαλαρώνουν και να μην έχουν καλή εφαρμογή στο πρόσωπό μας, προβλήματα δηλαδή που διορθώνονται δύσκολα.

 

Τα καθαρίζουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο

Οι περισσότερες φθορές στα γυαλιά ηλίου προέρχονται όχι τόσο από την χρήση τους, όσο από τον λανθασμένο καθαρισμό τους, που φθείρει τους φακούς, τις επιστρώσεις αλλά ενίοτε και τα μεταλλικά μέρη του σκελετού. Χρησιμοποιούμε μόνο ενδεδειγμένα για τον καθαρισμό γυαλιών προϊόντα, σκουπίζουμε τους φακούς απαλά μόνο με το ειδικό πανάκι καθαρισμού και δεν ξεχνάμε ότι όσο ανθεκτικά και να είναι τα γυαλιά ηλίου, δε παύουν να είναι ευαίσθητα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον σωστό καθαρισμό των γυαλιών ηλίου, εδώ.

 

Προσέχουμε τα γυαλιά ηλίου μας, όταν είμαστε στην παραλία

Άμμος, αλμυρό νερό, υψηλές θερμοκρασίες: η παραλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των γυαλιών ηλίου μας, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα μέρη που η προστασία των ματιών μας είναι επιτακτικότερη από ποτέ. Μπορούμε να κρατήσουμε τα γυαλιά ηλίου μας σαν καινούρια ακόμα και μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο μπάνια, θάλασσα και ήλιο, αρκεί να ακολουθήσουμε τις συμβουλές που θα βρούμε εδώ.

 

 

 

 

Αποφεύγουμε την έκθεση των γυαλιών μας σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν θάμπωμα στους φακούς των γυαλιών ηλίου, αλλά και στραβώματα στο σκελετό. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να αφήνουμε τα γυαλιά ηλίου στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας, αφού όχι μόνο τα εκθέτουμε στον κίνδυνο κλοπής, αλλά ταυτόχρονα το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ένα μέρος στο οποίο το καλοκαίρι αναπτύσσονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα γυαλιά μας. Το χειμώνα, αποφεύγουμε να αφήνουμε τα γυαλιά μας κοντά σε εστίες θερμότητας, όπως αερόθερμα, σόμπες ή σώματα καλοριφέρ, για να τα προστατέψουμε από την αλλοίωσή τους.

 

Δεν τοποθετούμε τα γυαλιά στην κορυφή του κεφαλιού μας, όταν δεν τα φοράμε

Είναι συνηθισμένο να τοποθετούμε τα γυαλιά ηλίου στην κορυφή του κεφαλιού μας, όταν δεν τα φοράμε, όμως αυτό κρύβει αρκετούς κινδύνους για την ακεραιότητά τους. Αφενός, μπορεί να τα «ξεχειλώσει», να τα στραβώσει και να καταστρέψει το σχήμα του σκελετού τους και αφετέρου, υπάρχει η πιθανότητα αλλοίωσης των φακών, λόγω τόσο των φυσικών ελαίων των μαλλιών όσο και των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούμε για τον καλλωπισμό τους (ζελέ, κερί, λακ κλπ). Καλό είναι να μην τα τοποθετούμε ούτε στο γιακά μας, γιατί τα εκθέτουμε στον κίνδυνο γρατσουνιών. Τα γυαλιά ηλίου μας, όταν δεν προστατεύουν τα μάτια μας, είναι καλό να βρίσκονται πάντα στην ειδική θήκη φύλαξής τους.

 

Δεν τοποθετούμε τα γυαλιά μας με το φακό προς τα κάτω

Όταν δεν βρίσκονται στο κεφάλι μας, τα γυαλιά ηλίου μας πρέπει να βρίσκονται πάντα στην θήκη τους. Ωστόσο, σε περίπτωση που τα ακουμπήσουμε κάπου, όπως στο γραφείο μας ή σε ένα τραπέζι, προσέχουμε να τα ακουμπάμε πάντοτε με τους φακούς προς τα πάνω. Η επαφή των φακών με ξύλινες, μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες είναι ο σίγουρος τρόπος για να τα γεμίσουμε γρατσουνιές, που επιδιορθώνονται εξαιρετικά δύσκολα.

 

Αγοράζουμε μόνο αυθεντικά, επώνυμα γυαλιά ηλίου από εταιρείες και καταστήματα που εμπιστευόμαστε.

Είναι δεδομένο ότι στα γυαλιά ηλίου δεν χωρούν εκπτώσεις στην ποιότητα, καθώς ένα ζευγάρι απόμιμηση, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης, κρύβει κινδύνους για την οφθαλμική μας υγεία. Εκτός αυτού, τα φτηνά γυαλιά ηλίου – απομιμήσεις, είναι κατασκευασμένα από ευτελή υλικά, που δεν αντέχουν ούτε στη χρήση ούτε στο χρόνο, με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής τους να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουμε ένα ζευγάρι γυαλιών που θα μας συντροφεύει για χρόνια, είναι να επιλέξουμε ένα ζευγάρι επώνυμης εταιρείας, από ένα αξιόπιστο κατάστημα.

 

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο απόκτημα, αφού τους «εμπιστευόμαστε» όχι μόνο το στυλ μας, μα και την υγεία των ματιών μας. Με μερικές απλές συμβουλές, μπορούμε να διατηρούμε τα ζευγάρια μας πάντα σαν καινούρια και να «χτίσουμε» σιγά σιγά μια συλλογή γυαλιών ηλίου που θα μας κάνει πραγματικά περήφανους.

       

 

Ετικέτες: ηλίου συμβουλές

Αφήστε το σχόλιο σας