Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Πώς μπορούμε να ανανεώσουμε τα παλιά γυαλιά ηλίου μας;

Ανέβηκε από blogger 14/02/2019 0 Σχόλια

Δεν είναι σπάνιο, καθώς τα γούστα μας αλλάζουν και καθώς μεταλλάσσονται και οι τάσεις της μόδας, να καταλήξουμε να έχουμε μια συλλογή από αξιόλογα ζευγάρια γυαλιών ηλίου. Αν τα γυαλιά ηλίου της συλλογής μας δεν έχουν φθαρεί, δεν είναι κακή ιδέα να τα διακοσμήσουμε δημιουργικά, καταλήγοντας σε εξαιρετικά πρωτότυπα ζευγάρια, που θα πλουτίσουν την γκαρνταρόμπα μας και θα ανανεώσουν το προσωπικό μας στυλ.

 

Υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι και εύκολοι τρόποι που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα παροπλισμένο ζευγάρι γυαλιών ηλίου σε πρωτότυπο και παιχνιδιάρικο fashion item. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να είμαστε σίγουροι πως τα γυαλιά ηλίου μας δεν είναι φθαρμένα και πως οι φακοί τους είναι σε άριστη κατάσταση, διαφορετικά ενδέχεται να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία των οφθαλμών μας. Εξυπακούεται, φυσικά, πως οι παρακάτω συμβουλές εφαρμόζονται σε ποιοτικά γυαλιά ηλίου που τηρούν τις απαραίτητες κατασκευαστικές προδιαγραφές χωρίς να διακινδυνεύουμε τα μάτια μας. Για κανένα λόγο δεν πρέπει να υποκύπτουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε φτηνά, αμφίβολης ποιότητας γυαλιά – μπορούμε να εφαρμόσουμε την όρεξη μας για δημιουργικότητα και χειροτεχνία σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου που απλά το έχουμε βαρεθεί.

 

 

Πώς μπορούμε να διακοσμήσουμε τα παλιά γυαλιά ηλίου μας ;

 

 

Κολλώντας μικρά κεραμικά στολίδια στην άκρη των φακών : Στα καταστήματα που εμπορεύονται είδη χειροτεχνίας μπορούμε να βρούμε πλήθος κεραμικών διακοσμητικών, όπως λουλούδια, χάντρες κλπ. Αν τα γυαλιά ηλίου μας είναι μεγάλα και ο σκελετός τους αρκετά παχύς, μπορούμε να κολλήσουμε τέτοια κεραμικά στολίδια στην πάνω άκρη του σκελετού, κοντά στο σημείο που ο σκελετός αγκαλιάζει τους φακούς. Απαιτείται προσοχή στη χρήση της κατάλληλης κόλλας, για αυτό καλό θα είναι να συμβουλευτούμε το κατάστημα χειροτεχνίας που θα επιλέξουμε. Ότι κι αν αποφασίσουμε να κολλήσουμε στα γυαλιά ηλίου μας, πρέπει να προσέξουμε να μην επηρεάσει τους φακούς, αλλά επίσης πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε η κόλλα να μην λερώσει τους ευαίσθητους φακούς, γιατί πρόκειται για έναν επικίνδυνο λεκέ που μπορεί να τους καταστρέψει.

 

Επενδύοντας τον σκελετό με μικρές πολύχρωμες χάντρες: Ακολουθώντας μια διαδικασία παρόμοια με την προηγούμενη, μπορούμε να στολίσουμε τον σκελετό των γυαλιών με μικρές, πολύχρωμες πέρλες ή χάντρες, που θα αγοράσουμε από κατάστημα χειροτεχνίας. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο έντονο, καθώς δεν είναι ανάγκη να περιοριστούμε στην άκρη του σκελετού, αλλά μπορούμε να επενδύσουμε όλο το μήκος του σκελετού με χάντρες σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Απαιτείται κι εδώ προσοχή ώστε να μην λερώσουμε ανεπανόρθωτα τα γυαλιά ηλίου μας, αλλά και γούστο και προσοχή ώστε να μην καταλήξουμε με γυαλιά που να μοιάζουν… αποκριάτικα.

 

Τυλίγοντας τους βραχίονες με πολύχρωμο, χοντρό χαρτί: Επιλέγοντας ειδικό, χοντρό, αδιάβροχο χαρτί για χειροτεχνίες μπορούμε να μεταμορφώσουμε τους βαρετούς, μόνοχρωμους βραχίονες των γυαλιών ηλίου μας σε μια έκρηξη χρωμάτων και σχεδίων. Θα χρειαστούμε απλά χάρακα, ψαλίδι, ειδική κόλλα και μια μικρή δεξιοτεχνία στις χειροτεχνίες, προκειμένου η επένδυση με χαρτί να  γίνει ομαλά και να καταλήξει σε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αυτή η λύση ίσως είναι αρκετά καλή στην περίπτωση που κάποιο μικρό παιδί γκρινιάζει για τα γυαλιά ηλίου του : ο νέος, πολύχρωμος σκελετός τους θα είναι ένα καλό κίνητρο για να αγαπήσει τα γυαλιά του από την αρχή.

 

Καλύπτοντας όλο τον σκελετό με glitter: Για μια εκκεντρική εμφάνιση σε party ή για ένα look βγαλμένο κατευθείαν από την δεκαετία του ’80, μπορούμε να καλύψουμε τον σκελετό των αγαπημένων μας γυαλιών ηλίου με glitter. Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε λεπτό glitter, καθώς τα glitter με χοντρούς κόκκους δεν τείνουν να μην έχουν καλό αποτέλεσμα. Αφού προστατέψουμε τους φακούς μας, απλώνουμε την ειδική κόλλα και κατόπιν το glitter. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι, εκτός από παιχνιδιάρικο κι εκκεντρικό, προσεγμένο και όμορφο, οπότε απαιτείται προσοχή κατά  την εφαρμογή της κόλλας και στη σκόνης, για να μην καταλήξουμε σε άσχημο αποτέλεσμα.

 

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι αλλαγές που περιγράφουμε, κυρίως λόγω της χρήσης της κόλλας, είναι μη αναστρέψιμες, και πως δεν πρέπει να προχωράμε σε αυτές αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι πως είμαστε διατεθειμένοι να «θυσιάσουμε» ένα παλιό ζευγάρι γυαλιών ηλίου για να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε. Εξάλλου, πάντα μπορούμε να διαλέξουμε νέα, όμορφα ζευγάρια γυαλιών ηλίου σε καλές τιμές και να αφήσουμε τις χειροτεχνίες μόνο για τα πιο παλιά ζευγάρια της συλλογής μας.

Αφήστε το σχόλιο σας