Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Τι χαρακτηριστικά έχει ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου - απομίμηση;

Ανέβηκε από blogger 22/01/2019 0 Σχόλια

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα από τα είδη στο οποίο συναντώνται οι περισσότερες απομιμήσεις. Καθώς τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο, και συχνά ακριβό, αξεσουάρ, οι περιπτώσεις απάτης με απομιμήσεις γνωστών εταιριών κάθε άλλο παρά λίγες μπορούν να χαρακτηριστούν. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί γυαλιά ηλίου απομιμήσεις εξαιρετικής πιστότητας, που μπορούν να παραπλανήσουν ακόμα και έμπειρους στον χώρο της μόδας ανθρώπους.

Αν και επιλέγοντας να κάνετε τις αγορές από αξιόπιστα καταστήματα, είναι βέβαιο πως δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο να πέσετε θύμα εξαπάτησης (δείτε πώς μπορείτε να κρίνετε την αξιοπιστία ενός online καταστήματος, εδώ), δεν είναι κακό να γνωρίζετε καλά τα σημάδια που μπορούν να σας δείξουν πως τα γυαλιά ηλίου που έχετε μπροστά σας δεν είναι παρά μια απομίμηση. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα φτηνά γυαλιά ηλίου – απομιμήσεις μπορούν να αποβούν εξαιρετικά επιβλαβή για τα μάτια σας, καθώς δεν πληρούν τα κατασκευαστικά πρότυπα που εγγυώνται ολοκληρωμένη προστασία για τους οφθαλμούς και θα πρέπει φυσικά να αποφεύγονται δια ροπάλου.

 

Πως μπορείτε να καταλάβετε ότι ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου δεν είναι αυθεντικό;

 

Ελέγξτε τα γυαλιά για ελαττώματα: Ένα καινούριο ζευγάρι αυθεντικών γυαλιών ηλίου θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο, χωρίς εμφανή ελαττώματα ή σημεία που να υποδηλώνουν φθορές. Ξεφτισμένα χρώματα, χαλαρές βίδες, αποχρωματισμοί, θαμπάδες ή μικροί λεκέδες είναι σημάδια που φανερώνουν πως τα γυαλιά ηλίου μας δεν είναι καινούρια ή στην χειρότερη περίπτωση, δεν είναι αυθεντικά.

 

Κρατήστε στο χέρι σας και νιώστε το βάρος τους: Αν και αυτή η μέθοδος απαιτεί μια σχετική εμπειρία και εξοικείωση με τα γυαλιά ηλίου, το βάρος ενός ζευγαριού δύσκολα ξεγελά έναν έμπειρο αγοραστή γυαλιών ηλίου. Ένα αυθεντικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου δε θα πρέπει να είναι υπερβολικά ελαφρύ. Τα υπερβολικά ελαφριά γυαλιά προδίδουν φτηνά υλικά και πρόχειρη κατασκευή, κάτι που παραπέμπει σε απομιμήσεις.

 

Ελέγξτε τους φακούς: Είτε επιλέξατε γυαλιά με πλαστικούς είτε με γυάλινους φακούς, μια προσεκτική ματιά στο πιο σημαντικό κομμάτι των γυαλιών σας ίσως σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας σχετικά με την αυθεντικότητά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως είναι σκόπιμο να έχετε πρόσβαση σε ένα ζευγάρι γυαλιών της ίδιας μάρκας (ίσως και του ίδιου μοντέλου), προκειμένου να μπορείτε να συγκρίνετε την ποιότητα και την κατασκευή των φακών.

 

Προσοχή στις λεπτομέρειες: Συχνά, ένα ψεύτικο ζευγάρι γυαλιών ηλίου αποτελεί τόσο καλή απομίμηση, που μπορεί να διακριθεί μόνο από πολύ μικρές λεπτομέρειες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις βίδες, στα μικρά μεταλλικά μέρη, στα μαξιλαράκια της μύτης, στις ενώσεις του σκελετού και σε άλλα μικρά σημεία. Η χαμηλή ποιότητά τέτοιων λεπτομερειών ή κάποιο ενδεχόμενο ελάττωμα μπορεί να διαχωρίσει ένα αυθεντικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου από μια απομίμηση.

 

Επιθεωρήστε με προσοχή το λογότυπο: Πολλοί κατασκευαστές απομιμήσεων συνηθίζουν να παραλλάσουν ελαφρά το λογότυπο της μάρκας που επιχειρούν να αντιγράψουν. Δεν είναι κακή ιδέα να έχετε στα χέρια σας τυπωμένο το αυθεντικό λογότυπο, προκειμένου να είστε σε θέση να το συγκρίνετε με αυτό του «ύποπτου» ζευγαριού. Ακόμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως οι περισσότερες μάρκες έχουν συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες τοποθετούν τα λογότυπά τους, όπως για παράδειγμα στην κάτω άκρη του φακού ή στο πλάι του βραχίονα. Ένα λογότυπο σε θέση πέραν της συνηθισμένης θα πρέπει να σας προβληματίσει ιδιαίτερα.  

 

Μην αμελείτε την συσκευασία: Τα αυθεντικά γυαλιά ηλίου συνοδεύονται πάντα από καλής ποιότητας, ανθεκτική συσκευασία και αντίστοιχα συνοδευτικά προϊόντα (όπως για παράδειγμα, πανάκια καθαρισμού). Οι συσκευασίες και τα συνοδευτικά προϊόντα θα πρέπει να είναι ποιοτικά, καλής κατασκευής και με εμφανή τα λογότυπα της κατασκευάστριας εταιρείας. Αν τα γυαλιά έρχονται χωρίς θήκη, ή αν η θήκη και τα σχετικά προϊόντα είναι φτωχά κατασκευασμένα και δίχως λογότυπα, τότε αυτό πιθανότατα σημαίνει πως το ζευγάρι γυαλιών ηλίου που κοιτάτε δεν είναι αυθεντικό.

 

Η αναζήτηση ενός καλού ζευγαριού γυαλιών ηλίου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Επιλέξτε ένα αξιόπιστο online κατάστημα, και σε περίπτωση που έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα που έχετε επιλέξει για περισσότερες διευκρινήσεις. Με τα γυαλιά ηλίου μας – και με τα μάτια μας – δεν παίζουμε!

 

Αφήστε το σχόλιο σας