Για την καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία χρήστη, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Από αγαπημένα γυαλιά των αθλητών, αγαπημένη επιλογή των millenials: η ιστορία των Arnette

Ανέβηκε από blogger 07/02/2019 0 Σχόλια

Στον μαγικό και λαμπερό κόσμο της μόδας, υπάρχουν κάποιες εταιρίες που μοιάζουν φτιαγμένες για να ξεχωρίζουν. Η Arnette είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από αυτές της εταιρείες, αφού μέσα από μια πορεία ετών με συνεχείς μετασχηματισμούς, δεν απώλεσε ποτές τις αξίες που την έκαναν να ξεχωρίζει.

 

Συνυφασμένη με τον κόσμο των σπορ, η Arnette είναι μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες γυαλιών ηλίου, ιδιαίτερα ανάμεσα στις νεαρότερες ηλικίες, αλλά και στους αθλητές, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με επίπονα χειμερινά ή καλοκαιρινά αθλήματα.

 

Η Arnette μετρά πάνω από 25 χρόνια παρουσίας στον κόσμο της μόδας, καθώς ξεκίνησε το 1992 στην Καλιφόρνια. Από την αρχή της δημιουργίας της, η Arnette εστίασε σε σχέδια που προορίζονταν για όσους είναι «νέοι στην ηλικία ή νέοι στην καρδιά», όπως ήταν και ένα από τα πρώτα μότο της εταιρείας. Μέχρι και σήμερα, η Arnette δημιουργεί γυαλιά ηλίου με ξεχωριστό χαρακτήρα και ιδιαίτερα σχέδια: η προσέγγιση της φανερώνει μια ιδιαίτερα ενεργή και ταυτόχρονα χαλαρή προσέγγιση απέναντί στην καθημερινότητα, όπως εξάλλου είναι και το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα σχέδιά της.

 

Η σύνδεση της Arnette με τον κόσμο των σπορ μπορεί να εξηγηθεί εύκολα από την ίδια την ιστορία της. To Orange County,  το πρώτο σπίτι της Αμερικάνικης εταιρείας, αποτελεί την κοιτίδα πολλών σπορ που γίνονται σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον καυτό καλιφορνέζικο ήλιο, όπως το surf και το skate. Οι surfers και οι skaters, πέρα από το γεγονός ότι έχουν ανάγκη από αξιόπιστα γυαλιά ηλίου που θα προστατεύουν αποτελεσματικά τα μάτια τους κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους, είναι ίσως οι αθλητές που έχουν σχετιστεί περισσότερο από όλους με τη μόδα, καθώς οι ενδυματολογικές τους επιλογές έχουν περάσει στο mainstream, επηρεάζοντας ολόκληρα κομμάτια της ποπ κουλτούρας.

 

Με το πέρασμα του χρόνου, οι Arnette χρησιμοποίησε την καλιφορνέζικη κληρονομιά της πέρα από τα στεγανά της κατασκευής γυαλιών ηλίου μόνο για σέρφερς ή σκιέρς. Τα κατασκευαστικά γνωρίσματα των γυαλιών της, όπως η γερή κατασκευή, οι πλαστικοί σκελετοί, τα έντονα χρώματα των φακών αλλά και η συνολική προσέγγιση της εταιρείες μεταγγίστηκαν σε γυαλιά ηλίου που αφορούν πλέον ευρύτερο κοινό, κάτι στο οποίο συντέλεσε και η εξαγορά της εταιρείας από τον Ιταλικό κολοσσό της μόδας Luxottica, το 1999. Με αυτό το καθοριστικό βήμα, η Arnette έγινε από καλά κρυμμένο μυστικό των καλιφορνέζων skaters ένα αξιοσέβαστο brand γυαλιών ηλίου με αξιόλογη διείσδυση στην παγκόσμια αγορά.

 

Τα γυαλιά ηλίου που προτείνει η Arnette έχουν καθημερινό, αθλητικό χαρακτήρα συνδυασμένο με άψογο design που ακολουθεί – και ενίοτε επιβάλλει – τις τάσεις της μόδας. Η Arnette χαρακτηρίζεται από πλαστικούς σκελετούς και φακούς εξαιρετικής ποιότητας, unisex σχεδιασμό και προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ δεν διστάζει να παίξει με στοιχεία του αμιγώς αθλητικού της παρελθόντοςα, όπως οι φακοί σε έντονα χρώματα ή οι σκελετοί με τονισμένη την καμπυλότητα και την εύκολη και καλή εφαρμογή.

 

Από αγαπημένη μάρκα των αθλητών κατά τη δεκαετία του ’90, η Arnette αποτελεί πλέον μια παγκόσμια streestyle επιλογή για τους millennials και την Generation Z, που αναζητούν προσωπικό στυλ που συνδυάζει πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρα σε λογικές τιμές. Η Arnette εξελίσσεται ταχύτατα σε μια δυνατή φωνή της νεανικής κουλτούρας σε ολόκληρο τον κόσμο, με κυρίαρχες αξίες την αυθεντικότητα και την αποκλειστικότητα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας